Paradicsom leves recept

Egy jó paradicsom leves bármely évszakban fel tudja dobni a családi ebédet, sőt kisgyerekes családoknál kedvcsinálóként kerülhet bele akár betűtészta is.

Hozzávalók:

  • 1 liter paradicsomlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál Vegeta vagy 1 zöldségleves kocka
  • 0,5 dl olaj
  • víz
  • egy marék betűtészta

Elkészítés:

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Ha kész tűzről levesszük és belekeverjük a paprikát.
  2. Felöntjük a paradicsom lével valamint ízlés szerint vízzel, beletesszük a sót és a cukrot, elkeverjük és mehet vissza a tűzre.
  3. Forrás után 2 opciónk van vagy leszűrjűk (kiszűrve a hagymadarabkákat) vagy botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
  4. Ismét visszatesszük a tűzhelyre és mehet bele a betűtészta. Kb 5 perc alatt meg is fő (időnként megkeverve hogy ne ragadjon a tészta az aljára).

Tálalhatjuk reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemmel de akár tejszínhabbal is.

Jó étvágyat!

Ha elkészítetted írd le a tapasztalataid hozzászólásban 😉

Kapcsolódó cikkek